همیشه بهار

مدیران بزرگ فردا از فرزندان امروزند.........

مدیران بزرگ فردا از فرزندان امروزند.........

نان

جمعه, ۲۰ آذر ۱۳۹۴، ۰۷:۱۰ ب.ظ

تعریف نان

نان به ماده ای غذایی که از خمیر نمودن ماده اصلی آرد و مایع خمیر و ترکیب آنها با آب یا روغن و بعضاً نمک و شکر و طبخ خمیر مذکور در تنور یا فر بدست می آید گفته می شود.

نان

اهمیت نان

نان مهمترین منبع غذایی در تغذیه انسان و تامین کننده قسمت زیاد کالری و پروتئین و ویتامین های گروه B بوده و از نظر مواد معدنی نیز دارای اهمیت می باشد
.

 نان 1


نان در فرهنگ های مختلف :

تفاوت های چشمگیری در طرز تهیه نان در نقاط مختلف دنیا وجود دارد در ایران جدا از تهیه نان های فانتزی که طرز تهیه آنها از خارج آمده ، انواع سنتی نان پخت می شود از جمله نان لواش ، لواشک ، بربری ، تافتون که هر کدام طرز تهیه ی ویژه ی خود را دارند
نان 1

 

 

گذشته نان :

در کتاب های تاریخی گذشته ی نان تقریباً به 30 هزار سال پیش و شواهد مربوط به تخمیر شدن و استفاده از مواد خمیری به حدود 10 هزار سال پیش بر می گردد و تهیه ی نان صنعتی در کشور های اروپایی حدود 200 سال سابقه دارد

نان 2 .

نان سنتی :

در زمان های قدیم مراحل کاشت ، داشت ، برداشت  و آسیاب کردن گندم بصورت دستی و با استفاده از کمک حیوانات مزرعه ای انجام می شد

در این روش تهیه ی خمیر و پخت نان نیز توسط انسانها و بصورت کاملاً دستی در تنورهای هیزمی انجام می شد.

 

  123

نان صنعتی :

امروزه با پیشرفت علم و ماشینی شدن صنعت مراحل کشاورزی از جمله کاشتن ، رسیدگی و درو کردن گندم با استفاده از ماشین هایی مانند گاو آهن ، بذرافشان و کمباین انجام می گیرد.

4545

سپس گندم در آسیاب های صنعتی توسط دستگاه های بزرگ به آرد تبدیل می شود و در نانوایی ها توسط دستگاه های خمیر گیر بزرگ ، خمیر تهیه می شود و به جای تنورهای قدیمی در فرهای گازی نان پخت می شود.

 

معایب نان صنعتی :

چون درتهیه خمیر از آرد سفید و بدون سبوس استفاده می شود ، نان تهیه شده با این نوع آرد ویتامین کمتری نسبت به نان های قدیمی دارد .

در قدیم نانواها در نیمه های شب بیدار می شدند و با استفاده از خمیر مایه سنتی به تهیه خمیر نان می پرداختند. ولی امروزه در زمانی حدود یک ساعت یا حتی کمتر از شروع پخت نان ، خمیر را توسط خمیر مایه شیمیایی وجوش شیرین که هر دو ماده ای مصنوعی و مضرر اند درست می کنند که برای سلامتی انسان خطر دارد.

نتیجه گیری:

      نانی که ما به راحتی از نانوایی ها و فروشگاه ها می خریم و در سفره ی خانواده قرار می دهیم با زحمات زیادی و در طول مسیری طولانی و سخت تهیه می شود. پس باید در خرید و استفاده ی آن دقت بیشتری داشته باشیم تا اسراف نشود .


  تهیه کنندگان :
هلیا مومنی و تینا طاهباز 565656454

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۹/۲۰
فاطمه دلیلی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی